Múzeumok Éjszakája – Székelykeresztúron

A városban működő Molnár István Múzeum idén is reggeltől estig tartó, ingyenes programokkal várja a város lakóit és az odalátogatókat. Éjszakába nyúlóan, ahogy ez ilyenkor illik.

kerm3

Június 17-én, csütörtökön, délelőtt 11.00 órától egész nap látogatható kiállítások: régészet, helytörténet természetrajz, agrártörténet – pincekiállítás; Ipó Lászó (1911-1991) képzőművész festészeti kiállítása – a múzeum gyűjteménye; Kardok, puskák, pisztolyok – a múzeum gyűjteménye; “Emlékek a Múzeumok Éjszakájáról” – korábbi rendezvényekről készült meglepetés-fotók.

kerm1

kerm4

Ezt követően, illetve ezzel párhuzamosan 12.00 és 17.00 óra között kézműves foglalkozások, majd 13.00-tól 14.00 óráig “Legyél régész te is 10 percre”- pénzérmék és egyéb tárgyak keresése; 15.00 és 17.00 óra között filmvetítés, “Kopjafa a házunk helyén” – dokumentumfilm Bözödújfaluról; 17.00 órától könyvbemutató: Csinta Samu “Arisztokraták honfoglalása II.” – a szerzőt és könyvét bemutatja Zsidó Ferenc író; 19.00 órától a Polgári Fúvószenekar 1895 koncertje a múzeum udvarán; 20.00 órától a Kései Mákvirágok néptánc-előadása; 20.30-tól közös éneklés.

kerm5

Fotók: Simó Márton

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.