A Zempléni Múzsa Kolozsváron

A Sárospatakon 2001 óta megjelenő, idén tizenhetedik évfolyamban járó Zempléni Múzsa a zempléni régió társadalomtudományi és kulturális folyóirata, kiadója a Zempléni Múzsa Alapítvány. A lap szerkesztőségének munkáját és magát az értékes folyóiratot, a mögötte kibontakozó mozgalmat  mutatja be dr. Bolvári-Takács Gábor főszerkesztő. Az esemény moderátora Dáné Tibor Kálmán, a Művelődés folyóirat főszerkesztője. Erre a programra 2017. május 24-én, szerdán 18.30 órától kezdődően a Györkös Mányi Albert Emlékházban kerül sor (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A Zempléni Múzsa célja, hogy a társadalomtudományok és a kultúra területéről országos, illetve határon túli kitekintésű írásokat közöljön. Szerzői körében elsőbbséget biztosít a Zemplénben élőknek, az onnan elszármazottaknak, továbbá a nem zempléni illetőségűeknek, ha írásuk témája a régióval kapcsolatos. Szerkesztésének kulcsszavai: hagyomány és minőség. Az eddigi 16 évfolyamban közel 1200 közlemény jelent meg; összesen több mint félezer szerzőtől közöltek tanulmányt, szemlecikket, tudományos, ismeretterjesztő vagy szépirodalmi művet. A folyóirat 2001 óta évi négy alkalommal jelenik meg a Zempléni téréségben. Ez Magyarország történelmi vidékének egyetlen folyóirata. Az önkéntesen dolgozó szerkesztőség küldetése a Zempléni régió értékeinek felkutatása és bemutatása a nagyközönségnek.

A lap az interneten is olvasható: Zempléni Múzsa.

Az esemény szervezője az EMKE Észak-magyarországi Képviseleti Irodája, a Zempléni Múzsa Alapítvány és a Györkös Mányi Albert Emlékház.

EMKE_logo

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.