A magyarok nem támogatják a migránsok betelepítését

Bakondi György, Magyarország miniszterelnökének biztonságpolitikai főtanácsadója a nemzeti konzultációról tartott országjáró fórumsorozat keretében, kétszázötven ember előtt hangsúlyozta: a rászorulóknak védelmet kell adni, de nagy tömegek ellenőrizetlen beáramlása nem előnyös. Nem szabad behozni Európába a válságövezetek problémáit, azokat humanitárius segítséggel ott kell megoldani, ahol keletkeztek – mondta. Ha egy uniós ország abban dönthet, hogy befogad migránsokat, akkor dönthessen abban, is ha nem kívánja ezt megtenni – tette hozzá.

“A jelenlegi helyzetben az ország belbiztonságával kapcsolatban azt az elvünket támadják, hogy nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudjuk kik és miért lépik át az államhatárt” – fogalmazott Bakondi György.

Szólt arról, hogy más országok tapasztalatait figyelembe véve látták, hogy a menekültek megállításában élőerős őrizet nem vezet eredményre, műszaki akadályrendszert kell építeni.

Bakondi György azt mondta, másfél millió migráns jutott be az Európai Unióba, közöttük képzett katonák, titkosszolgálatok tisztjei és a csalódott embereket befolyásoló hittérítők is. Az ellenőrizetlen beáramlás több olyan esemény bekövetkezésében játszott szerepet, melyeknél súlyosan sérült a közbiztonság – tette hozzá.

A tanácsadó szerint az Európai Uniónak nincsenek olyan döntései, amelyek a migráció megállítását szolgálják, ugyanakkor az Európai Bíróság hamarosan dönt 106 ezer migráns kötelező szétosztásáról, és ellenőrzött adatok szerint 3 és fél millió migráns várakozik Törökországban.

romania

Forrás: MTI

Magyarország határozottan elutasítja a nyitott határok politikáját, illetve azt a Soros György által is támogatott és pénzelt koncepciót, amely mentén kialakulhat egy felsőbbrendűnek gondolt Európa, ahol immár nem a nemzeti identitás, hanem a népek kohójaként működő páneurópai eszme dominál. A migráns-kvóta elleni tiltakozásul Magyarország és Szlovákia is pert kezdeményezett az Európai Unió ellen. Hasonló politikai magatartást tanúsít a visegrádi együttműködés (V4) másik két állama, Cseh- és Lengyelország is. Románia nem csatlakozik ugyan nyíltan ezen állásponthoz, de jelezte, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megnövekedett a kerítéssel nem védett magyar-román határszakaszon az illegális határátlépési-kísérletek száma. Egyelőre Romániát és Magyarországot is tranzitállamként kezelik a Közel- és Közép-Keletről, illetve az Afrikából érkező politikai és megélhetési menekültek. (A Szerk.)

fekete_tenger
A térképeket a FRONTEX készítette

Címképen: Bakondi György biztonságpolitikai főtanácsadó – Forrás: Vilaglato.hu.)

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.