51. Szejkefesztivál – a minőség és a nemzetiségi sokoldalúság jegyében

A hét végén, május 13-án és 14-én tartják az 51. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált. Szombaton délután öt órakor a Bethlen-lakótelepi parkban ízelítő lesz a fesztiválon résztvevő együttesek műsorából, majd este 9 órától a Művelődési Ház előcsarnokában nemzetközi táncházat tartanak.

szejke50_1
A népviseleti parádé és a szabadtéri előadás mindig jelentős tömegeket vonz – Szabó Károly felvételei a 2016-os fesztivál alkalmával készültek

A vasárnap népviseleti parádéval kezdődik délelőtt 10.00 órakor a Tábor-negyedben, a Városháza, illetve a Művelődési Ház előtt, majd délben veszi kezdetét a gálaműsor a szejkefürdői szabadtéri színpadon.

szejke50_3

Kedvezőtlen időjárás esetén 14.00 órától a Művelődési Házban tartják a gálát. Összesen 15 néptáncegyüttes lép fel, köztük görög, ruszin, szlovák, szász és természetesen környékbeli, illetve illetve helybeli csoportok is.

szejke50_4

A szervezők közzétették azt a jó hírt is, hogy 11.00 órától, a Csereháti, Tábor- negyedi és Bethlen-negyedi megállókból félóránkét autóbuszok indulnak a Szejkefürdőre, amelyek ingyen viszik ki az érdeklődőket a fesztiválra.

Forrás: Polgármesteri Hivatal Sajtóirodája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.