FRISSÍTVE! – Ünnepelt a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Péntek este tartották azt a nagyszabású gálaműsort, amelyen a Fili fennállásának 35. évfordulóját ünnepelték. Fellépett az öreg filisek csoportja, akik a kezdetektől tagjai voltak az együttesnek, majd a mostani tagság szerepelt a megszokott repertoárral, kiegészítve azt a kanadai turnéra előkészített dalokkal. Nem volt mentes a megszokott fordulatoktól az est, de a meglepetések sem hiányoztak.

FRISSÍTÉS!

Tekintse meg a Duna Televízió Térkép c. magazinja számára készült felvételt!

Felvételeink a 35. Fili-születésnapot ünneplő gálán készültek.

Molnár Tibor, Szentegyháza polgármestere, Danis János fotóművész, Haáz Sándor karnagy-zenetanár, dr. Farkas Balázs konzul, ideiglenes ügyvivő
Dokumentált emlékek

A művelődési ház előcsarnokában kiállítást nyitottak meg a Gödöllőn élő Danis János fotográfus munkáiból, aki tizenöt esztendeje szeretett bele a Filibe, olyannyira, hogy azóta rendszeresen és meggyőződésből dokumentálja a turnékat. Rövid beszédet mondott a település polgármestere, majd Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának megbízott konzulja, s ezt követően a nagyteremben következtek a laudációk, a beiktatott és a meglepetés-programpontok.

A Gyermekfilharmónia ezen a nyáron története legnagyobb és legmerészebb turnéjára készül: a magyar kormány és civilek támogatásával részt vesz a Kanada függetlenségének 150. évfordulójára szervezett ünnepségeken, majd koncertsorozattal örvendezteti meg az ott élő magyar közösségeket, illetőleg az angolszász és a francia gyökerű lakosság mellett a soknemzetiségű ország számos lakóját. A hatalmas ország keleti partvidékén, illetve az Amerikai Egyesült Államokkal szomszédos régiókban lépnek majd fel számos helyszínen.

Haáz Sándor harmincöt éve álmodik és dolgozik a városban – a helyiek és az összmagyarság nagy örömére

Korábbi írásunkban említettük, hogy a sikeres pénteki csemeteültetést követően szombaton is folytatódik az erdőtelepítés. Ezúttal a Filisek és az általuk beszervezett felnőttek fognak dolgozni.

A kisváros vezetői és felelős polgárai bíznak abban, hogy sikerrel járnak majd, s az együttesben megfordult 1354 ember – ennyi tényleges zenélő vagy éneklő tagja volt a harmincöt esztendő alatt -, egy községnyi nép, az elmúlt évtizedek során kapott akkora szellemi és erkölcsi töltetet, hogy az elég lesz a mentalitásváltáshoz, és arra is, hogy a kifosztott természet, az erdő ismét feltámadjon, s javakkal szolgálhassa majd a táj lakóit.

www.fili.ro

Címkép: Haáz Sándor a Fili zászlójával – a fotó az együttes honlapjáról való.

A szerző felvételei.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.