III. Székely Fesztivál

Május második hétvégéjén kerül megrendezésre – immár harmadik alkalommal–
a Székely Fesztivál Budapesten, a Millenárison. Erre a bemutatkozásra a székely termékek legjavát, az autentikus kulturális értékek és a hagyományok őrzőit várják.

Kicserélődött ugyan a szervezőcsoport, botrányok voltak a rendezvény időpontja és a szellemi tulajdon körül, mert, amikor a politikum és az üzleti szellem is beavatkozik egy-egy ilyen magas pr-értékű alkalom és megmutatkozási lehetőség környékén, mindig felcsillan egyesekben a könnyű haszonszerzés és a nép előtti olcsó felvillanás lehetősége, de reméljük, hogy nem válik ez a reprezentatívnak elképzelt programsorozat csatározások helyszínévé, és nem züllik talmi zsibvásárrá sem.

A szervezők azt nyilatkozták, hogy alaposan megválogatták a jelentkezőket, csak a tiszta forrásból merítőket engedték be. Vélhetően eredeti és hiteles lesz a kulturális kínálat. A népi és a kézműves termékek is megfelelnek majd mindenféle elvárásoknak. Az élelmiszerek valószínűleg székelyföldi eredetűek lesznek, s nem keveredik a pecsenyefüstbe a multinacionális cégek által forgalmazott balkáni mititej-illata, amely mára már tökéletesen beivódott a keleti végek gasztronómiájába. És bízunk abban is, hogy nem teng túl a kalmár-szellem, amely aranyárban méri ott a giccset. Mert a magyar sem hülye.

Nyitvatartás

A következő hétvégén, három napon át tart nyitva a III. Székely Fesztivál a Millennárison (1024 Budapest, Kisrókus utca 16-20.), pénteken és szombaton 8.00 és 21.00, vasárnap pedig 9.00 és 21.00 óra között.

A belépő: 500 forint, amely levásárolható az alapítványi kiállítóknál, így a belépő teljes összegével őket támogatja a Fesztivál.

Az alapinformációkat a Székely Fesztivál szervezőirodája juttatta el szerkesztőségünknek, további részletekről pedig a Transindex és az MTI jóvoltából tájékozódhattunk. A vélemények nem légből kapottak, a gyenge pontokat munkatársaink a tavalyi programokon való részvétel során észlelték.  

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.