Erdélyi Szőlőhegyek XVIII.

Nemcsak a szervezőket, a bírálóbizottság tagjait is meglepte a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) által immár tizennyolcadik alkalommal szervezett versenyre benevezett borok száma és azok minősége.

„Nem kevés olyan borminta került a bíráló bizottságok asztalára, amelyek bármelyik világversenyen megállják a helyüket” – mondta Balla Géza a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete (RMGE) elnökségi tagja, a borbírálat elnöke, a verseny technikai lebonyolításáért felelős szakember, aki az idei verseny zsűritagjait a Magyar Borakadémia ismert személyiségeiből és elismert romániai borászokból és borkóstolókból állította össze.

„Gyönyörűen és egyedien palackozott, közel 200 minta érkezett a versenyre Erdély minden ismert borvidékéről. Küküllő mentétől az Érmellékig, Arad Hegyaljától Erdély Hegyaljáig, Tekétől és Lekencétől, Csombordig, illetve Nagykárolyig, Élesdtől-Szilágyságig és Hegyközszentimréig mindenünnen érkeztek borok. Soha ilyen érdeklődés nem övezte a dr. Csávossy György irodalmár, költő, borász, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete néhai elnöke, majd tiszteletbeli elnöke által kezdeményezett erdélyi borszemlét – ismertette Sebestyén Csaba RMGE elnök, az Erdélyi Szőlőhegyek szervezője, amelynek ez alkalommal a marosvásárhelyi SAPIAENTA Erdélyi Magyar Tudományegyetem adott otthont 2017. április 29 –én.

rmge_palyazatok
Sebestyén Csaba agrármérnök, az RMDSZ parlamenti képviselője, RMGE elnök

A borminták nagy számára való tekintettel összesen négy bíráló bizottságot kellett állítani, amelyek az eddigi versenyek legeredményesebb rendezvényén 32 arany- és 68 ezüstérmet ítéltek oda.

A szervezők bíznak abban, hogy a Magyar Borakadémia támogatásával sikerül egy kiadványt megjelentetni, a verseny legjobb borainak katalógusával, a készítő borász vagy borászat elérhetőségével, ezáltal is hozzájárulva a kiváló minőségű kistermelői erdélyi borok népszerűsítéséhez.

Az RMGE közleménye nyomán.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.