Nagy találkozás – Székelykeresztúron

Különleges előadást tarthatott a közelmúltban a székelykeresztúri Pipacsok néptáncegyüttes, amikor a Cickom énekegyüttessel, a Lelkes és a Szászcsávási zenekarokkal közösen lépett fel a zsúfolásig megtelt a művelődési ház közönsége előtt.

Ez az esemény nemcsak azért volt különleges, mert László Barna, filmrendező szakon mesterképzőt végző hallgató éppen filmet készít az egyik leghíresebb brácsásról, Csángálóról, hanem azért is, mert mellettük messziről jött vendégek is gondoskodtak a műsor színvonaláról.

Nem mindennapi dolog, hogy három dél-amerikai országból: Uruguayból, Argentínából és Brazíliából érkező fiatalok vendégeskedjenek a vidéken.

Vezetőjük, Kerekes Miklós könnyed humorral és ékes magyarsággal beszélt a dél-amerikai második hazáról és az ottani sorsról. Elmondta, hogy az I. világháború utáni kivándorlási láz annak idején tömegesen vitte Dél-Amerikába őseiket, akik – ha áldozatok árán is – nagy méltósággal azóta őrzik a magyar nyelvet, hagyományaikat, táncukat, kultúrájukat, és igyekeznek legalább 2-3 évente hazalátogatni a Kárpát-medencébe.

Külön öröm volt ez az alkalom nézőknek, a székelykeresztúriaknak és az odalátogatóknak egyaránt.

A Pipacsok Néptáncegyüttes közlése nyomán.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.