Komolyzenét a vidéknek!

A Székelyföldi Filharmónia szervezésében ezen a héten három koncertet szerveznek Udvarhelyszéken. Egy alkalommal fiatal tehetség mutatkozik be, illetve két helyszínen is előadják a nagyböjthöz, Jézus Krisztus szenvedéstörténetéhez kapcsolódó, A megváltó utolsó hét szava a keresztfán című Haydn-művet – közölte portálunkkal Bodurian Ágota, az együttes menedzsere.

Április 7-én, pénteken, 18.oo órától a székelyudvarhelyi Városháza Szent István termében Ilyés Zsolt zongoraestjére kerül sor a “Fiatal tehetségek” sorozat keretében. Ilyés Zsolt a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákja volt, jelenleg a kolozsvári Zeneakadémia hallgatója Kolozsváron. Műsoron Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin és Szergej Rahmanyinov művei.

A “Komolyzenét Hargita megyének” című program jóvoltából a Székelyföldi Filharmónia vonószenekara Joseph Haydn: A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című alkotását adja elő két helyszínen: április 8-án, szombaton, 19.oo órától, a homoródalmási unitárius templomban, illetve április 9-én, vasárnap, 11.oo órától, a zetelaki római katolikus templomban – vezényel Dénes-Worowski Marcell budapesti karmester. (Címkép: Photos8.com. A mellékelt videó az Opera i Filharmonia Podlaska Europejskie Centrum Stuki előadásán készült, amelyen a hangszeres változatot játszották 2011-ben. )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.