Megmenthetők-e az értékek?

Az Élő Székelyföld Munkacsoport múltheti sajtótájékoztatója szolgáltatta a témát Lázár Emese következő írásához. A Hargita Népe március 30-i számában megjelent újságcikk arra is alkalmas, hogy életben tartsuk a figyelmet, amellyel olvasóink követik tevékenységünket.

kerti1

A fenti képen a homoródalmási Kerti-ház látható, amelyet Sándor Kálmán vásárolt meg, majd gyönyörűen felújított. Ebben a házban panzió, a hozzá tartozó – szakszerűen átépített és berendezett – csűrben pedig sajtüzem működik. A család két generációja üzemelteti a céget, oly módon, hogy a saját farmgazdaságukban előállított tejet maguk dolgozzák fel és sajtként viszik ki a piacra, illetve helyben adják el. Élelmiszert értékesítenek, amely által közvetlen bevételhez jutnak, és ugyanígy prosperálnak a szobák kiadásából is. A vállalkozás olyannyira sikeres, hogy ma már nem község-, hanem régió-szinten, sőt országosan is híressé lett ez az agro-turisztikai létesítmény. Az idősebb Sándor-házaspár ifjúkori elképzelése valósult meg e gyönyörű projekt által, amelynek valós működtetését a fiatalok is végzik, és naponta valóra váltják a kiforrott és újabb elképzeléseket, folyamatosan bővítve az értékesíthető álmok, termékek és szolgáltatások sorát. (A konferencián Sándor Kálmán tulajdonost és közvetlen munkatársait – azaz a családtagjait – is előadókként tisztelhetjük.)

A lenti felvétel – értelemszerűen – a Kerti-házat mai állapotában ábrázolja.

kerti2

Az érdeklődés fenntartása és erősítése végett tesszük itt közzé – némiképp átszerkesztett és illusztrációkkal ellátott változatban – a felfogásunkkal igen gyakran azonosulni képes újságíró-hölgy tudósítását – a 2017. április 12-én sorra kerülő konferencia tartalmára és annak szellemiségére vonatkozó hasznos információkkal. Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.