Scorsese ismét nagyot alkotott

A világhírű rendező, Martin Scorsese majdnem három évtizedig dolgozott a Némaság/ Silence című nagyjátékfilmjén. Tudása legjavát adta bele, s a neves színészekből is igyekezett kisajtolni a maximumot. Nem hétköznapi történetet dolgoz fel ez a mozi, egzotikus helyszínen, Japánban játszódik a tizenhetedik században, amikor nehéz volt kereszténynek lenni a kultúráját és hatalmi, ideológiai berendezkedését féltő szigetországban.

Talán épp azért, mert Európa és a Közel-Kelet a posztmodern keresztényüldözések színtere, igencsak megérint minket ez a film. Erre az alkotásra munkatársunk, Sebestyén Péter hívta fel a figyelmet. Érdemes lesz követni a Némaság pályáját – a plébános úrnak kiváló érzéke van ilyen téren is! – a filmvásznon és a nagy fesztiválokon.

 

A 74. életévében járó rendező számos sikert ért el hosszú pályája során, filmtörténeti szempontból is megkerülhetetlen, de könnyen megtörténhet, hogy ez a hosszan érlelt remek lesz az életmű beteljesedése. (A címképen jelenet a filmből.)  Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.