Székelyföld népi építészetéért

Sajtótájékoztatón jelentette be az Élő Székelyföld Munkacsoport (ÉSZM) vezetője, hogy ismét konferenciát szerveznek. Igyekeznek olyan projekteket, elképzeléseket bemutatni, amelyek Székelyföld népi építészetének értékeit tárják fel és konzerválják, illetve népszerűsítik.

tavalyi2
Kolumbán Gábor mérnök, egyetemi oktató, bivalyos-gazda előadás közben a 2016-os konferencián – a háttérben Gyöngyössy János mérnök, történeti grafikus (Farkas Antal felvétele)

Nyilvánvaló, hogy egy-egy ilyen rendezvény nem oldja meg a gondokat, de mindenképp hasznos műhelymunkának számít, ahol a civilek, a vállalkozók, az egyházak, valamint az önkormányzatok kellő felkészültséggel rendelkező és a hagyományos értékek iránt empátiát érző, azt megélő munkatársai megismerik a gondokat, és az emberi tudatlanságból, hanyagságból, divathajhászásból fakadó negatív előjelű jelenségek ellen képesek valamiféle hatékony stratégiát létrehozni.

tavalyi3
Sepsiszéki Nagy Balázs csinódi élményeiről és a saját birtokán 2015-ben felépített ökumenikus kápolnáról beszél (Farkas Antal felvétele)

(A címképen: kászoni népi építészeti sajátosságokat továbbgondoló modern lakóház látványképe – T. Kovács Áron munkája.)  Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.