Ember és Föld – könyv, kiállítás, adománygyűjtés

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány március 31-én (péntek) 18.00 órától tartja könyvbemutatóval és kiállítás-megnyitóval egybekötött jótékonysági rendezvényét, melyre tisztelettel várják a sajtó képviselőit is. Helyszín a Budapest Belvárosi Unitárius Egyházközség díszterme (1055 Budapest, Nagy Ignác u. 2-4.).

erdelyi_magyarok Az est fénypontja az Ember és Föld címet viselő kiállítás és az ebből készült gyönyörű album bemutatója lesz, melynek képeihez Böjte Csaba testvér írt gondolatokat. Vendégek: Böjte Csaba, ferences szerzetes, dr. Zsigmond Barna Pál, volt csíkszeredai főkonzul, a támogató minisztérium képviseletében dr. Bitay Márton, államtitkár, valamint az alkotók képviseletében Bálint Zsigmond, fotóművész. Házigazda: Kászoni József helyi lelkész, unitárius püspöki helynök.

unitarius_cimer

A jótékonysági gyűjtés célja, hogy felújítsák és a közösség szolgálatába állítsanak egy régi csűrt Székelyvarságon. Az alapítvány évek óta tart itt képzőművészeti és fotográfiai alkotótáborokat, illetve kalandtáborokat. A most bemutatandó kiállítás anyaga is Székelyvarságon készült, 13 fotóművész tolmácsolásában. A közösségi térnek otthont adó, igencsak megviselt állapotú, régi csűrt szeretnék újjáépíteni, felújítani, megóvni attól, hogy az enyészeté legyen. Szeretnék, ha egy olyan helyszínné alakíthassák, ahol az alkotók mellett közös programok, táncházak, hagyományőrző foglalkozások és akár hálózsákos szálláshelyek is helyet kapjanak.

img_0038
Bérházba rejtett unitárius templom (Forrás: http://www.unitariusbudapest.hu)

Sok munkával jár, hogy ezt az elképzelést megvalósítsák, de közös akarattal sikerülni fog, ha mindenki lendít egy kicsit rajta.

Az alapítványról és annak közhasznú munkájáról több információ áll rendelkezésre a (hamarosan megújuló) http://www.erdelyimagyarok.com weboldalon. További tájékoztatással örömmel áll az érdeklődők rendelkezésére a Tetlák Örs az alapitvany@erdelyimagyarok.com, vagy tetlak.ors@erdelyimagyarok.com villámposta-címeken, illetőleg a (+36) 20-267-2020-as telefonszánon.

Forrás: az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hírlevele. 

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.