III. Székelyudvarhelyi Magbörze

Ismét megszervezik termesztők és felhasználók számára ezt a hasznos szakmai találkozót. Pakot Mónika, a projekt menedzsere, az Erdélyi Magvetők csoportosulásról tart előadást és bemutatja azokat a tájfajtákat, amelyeket 2016-ben sikerült felszaporítani a lókodi kísérleti kertben, továbbadás céljából.

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért az ECOMOTIVE projekt keretében szervezi a magbörzét 2017. március 16-án, csütörtökön 17.00 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban.

A résztvevők a rendezvény keretében magokat igényelhetnek az alapítványtól és egymással is cserélhetnek. Kérik a részvevőket, hogy a hozott magvakra írják rá a mag nevét és esetleg a tulajdonos nevét is!

asztal
Archív felvétel egy korábbi előadásról – Simó Márton felvétele

Ha nincs kéznél hagyományos mag, érdemes a szomszédnál, rokonnál, idősebb családoknál érdeklődni, akik saját használatra termelnek zöldséget. A magbörze meghívottja a felsőboldogfalvi Jére Lajos bácsi, aki évek óta magtermesztéssel foglalkozik , és akinél lehet magokat vásárolni.

Projektmenedzser, kapcsolattartó: Pakot Mónika, telefon (+4)0726-388-757. (A címkép az Élő Székelyföld Munkacsoport archívumából való.)

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.