„Ne hagyjátok a templomot!” – gálaest a Vigadóban

Ma 19.00 órától kezdődően kerül sor arra a jótékonysági estre, amelyet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szervezett az udvarhelyszéki Atyha római katolikus temploma újjáépítése érdekében. Dr. Bencze Izabella, a CÖF ügyvezetője közölte portálunkkal, hogy munkálkodásuk nem volt hiábavaló: a pesti Vigadó nagytermében – a magyarországi kultúra és előadóművészet jeleseinek részvételével – teltházas előadás formájában csúcsosodik ki ezen estén minden ide kapcsolódó közhasznú és karitatív fáradozásuk.

vigado_diszterem-1-jpg

Az Élő Székelyföld Munkacsoport vezetője képviseli az eseményen az atyhai római katolikus egyházközséget. (A részletekkel az eseményeket követően jelentkezünk!)

Címképen: – Atyha új templomának látványterve – a megszólalásig emlékeztet a régire, ám a részletek sokkal cizelláltabbak, az építész igyekszik áthidalni azokat a hibákat amelyek a korábbi épületen az elmúlt kétszáz évben lezajlott átalakítások és felújítások közben keletkeztek; a belső tervezésekor is szeretnék majd újrafogalmazni és korszerű formába öltöztetni a létezett klasszicizáló jelleget – Készítette: az Arhitectura Kft., Csíkszereda, Albert Márton építész vezetésével.)

Élő Székelyföld Munkacsoport  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.