Székelykapu – konferencia és könyvbemutató

Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében tudományos értekezletet és könyvbemutatót szerveznek 2017. március 3-án, pénteken 15.00 órától kezdődően. Köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Vargha Mihály képzőművész, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Furu Árpád építész. Ezt követően kezdetét veszi az érdemi tudományos tanácskozás.

Tematikák, előadás-csoportok: Népi építészeti inventarizációs programok Székelyföldön, Kapufaragás Háromszéken, Népművészeti hagyományok a székelykapu-állítás terén az elmúlt 60 esztendőben, A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a Csernátoni Népfőiskola feladata, szerepe és eredményei, Falukapuk Háromszéken, Székelykapuk új terekben és kontextusokban, A székelykapuk helyzete az UNESCO világörökségi várományosi listán, In memoriam Kovács Piroska, Megismerni és megszeretni.

kovacs_piroska_mti
Kovács Piroska (1932-2016) néprajzkutató – a székelykapuk őrzője, a máréfalvi tájház létrehozója és gondnoka volt – több kötetnyi forrásmunka szerzője – Forrás: MTI archívum

Záróeseményként sor kerül Balassa Iván Székelykapuk régen és ma című kötetének bemutatására. Ezt az eseményt 18.15 órás kezdéssel időzítették.

Forrás: SzNM, Erdélyi Művészet

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.