Egy lezárult életpályáról

Bencze László (1968-2017) az utóbbi években nem jelentkezett egyéni tárlattal. Nem volt lehetősége arra sem, hogy valamilyen kerek évforduló alkalmából retrospektív kiállítással mutassa fel munkássága lényegét. Ily módon másokra hárul majd ezt a válogatást megtenni, esetleg katalógust készíteni az alkotásokról.

Én személyesen azt fájlalom, hogy az Ábel-sorozatot nem sikerült folytatnunk. Lakatos Mihály tárcasorozata ma már a két tucat fölött jár, s még számítani lehet további írásokra is.

abel_feje

Csak beszéltünk arról, hogy milyen jó lenne mindenikhez egy-két illusztrációt készíteni, hiszen azokat egy majdani kötethez lehetne később használni, illetőleg kiállítást is összeállíthatnánk belőlük. Részben a szűkös anyagi lehetőségek, részben kényelmi okokból halogattuk a folytatást. Így az egyetlen portréval és a modern kori Ábel egyetlen egészalakos ábrázolásával maradtunk. Sajnos.

dsc01753

Túl a gyász feldolgozásán, nem mondunk le a torzóban maradt életmű értékeléséről, hiszen immár – sajnos – így vált egésszé, ahogy befejeződött 2017. február 23-án. Húzzuk alá: maradt ennyi és ennyi… (A szerző felvételei.)

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.