Oscar-díjat nyert a Mindenki

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. Két éven belül másodszor nyert magyar alkotás az amerikai filmakadémia rangos filmművészeti seregszemléjén.

A rendező a díj átvételekor köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. „Ajánlom a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk” – fogalmazott.

A Mindenki az Ennemis intérieurs című francia, a La femme et le TGV című svájci, a Silent Nights című dán és az El corredor című spanyol filmmel volt versenyben a legrangosabb hollywoodi elismerésért, amelyet idén 89. alkalommal osztottak ki.

mindenki_oscar_plakat
A film plakátja

Portálunk néhány héttel ezelőtt beszámolt a Mindenki című filmről. Sebestyén Péter kollégánk még a világhír szárnyalása előtt láthatta a világhálón, hiszen átlagosnak tartott produkcióként felkerült a YouTube-videómegosztóra, és felhívta a figyelmet e nagyszerű magyar alkotásra. Nyilvánvaló, hogy a jogtulajdonos azonnal levetette a filmet az ingyenes tárhelyről, mihelyt értesült a jelölésről. A Mindenki azonban most ismét nézhető az interneten. A lenti helyen – sajnos – már nem.

Ajánljuk azonban, hogy  ITT próbálkozzon!

Deák Kristóf alkotása jelentős filmszínházi karrier előtt áll. Reméljük, hogy vidékünkre is eljut a vetítőtermekbe, hiszen – akárcsak a kórusban való éneklés –  a mozi is közösségi élményként az igazi.

A 89. Oscar-gála teljes terjedelmében ITT megtekinthető.

Címképünkön: A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának tagjai, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői az iskolában aludtak 2017. február 27-én, az Oscar-díj átadása éjszakáján, hogy együtt nézhessék meg a gálát. A film rendezője Deák Kristóf, producere Udvardy Anna – Fotó: Kallos Bea/ MTI).

A részletekre a továbbiakban még visszatérünk!

Forrás: MTI

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s