Vadnyugati hangulatban

Szombaton este a homoródalmási kosarasbál szervezői elvárták a résztvevőktől a jelmezt. De nem volt kötelező. Verseny sem volt, hogy ki viseli a legeredetibb cowboy-öltözéket, hanem csak úgy… A zenekar kissé sűrűbben húzta country-stílusban a talpalávalót, de azért klasszikust – mármint tangót és keringőt – és a népi táncrendet is bőven játszott. A szó szoros értelmében kivilágos-kivirradtig.

Jó volt együtt látni a sok igazi és idősebb fiatalt. Arról beszélgettünk, hogy sokan hiányoznak ugyan, de alig fértünk a kántori lak rendezvénytermében.

DSC01468.JPG

Jó érzés együtt lenni. Sokan éjfél körül érkeztek, munkából, a környező városokból jöttek Almásra, de többen Magyarországról, nyugati államokból látogattak haza, hiszen ilyen kosaras bál egyszer van egy esztendőben, s a farsang farkát illik együtt ünnepelni.

dsc01484

Ott volt a pap, a polgármester, a helyi pedagógusok közül is jó páran, de nem azért, hogy noszogassák a fiatalokat, az ifjak ők maguk figyeltek a részletekre, szervezték és bonyolították a programot.

dsc01500

Önjáró esemény ez, amelynek megvan a kialakult forgatókönyve. Bárcsak sűrűbben lenne ilyen alkalom, s találkozhatnánk gyakrabban, mert fontosak ezek az együttlétek.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.