Elhunyt Bencze László képzőművész – FRISSÍTVE!

Székelyudvarhelyi otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt Bencze László képzőművész. Felsőfokú tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskola (Budapest) képgrafika szakán végezte. Tanárként és közművelődési dolgozóként fáradozott a székely anyaváros kulturális életében, egy ideig a Művelődési Ház igazgatója volt, majd a Városi Könyvtár Látvány- és Hangzóanyag Tárában is tevékenykedett.

Több egyéni és közös tárlaton mutatta be munkáit idehaza és külföldön egyaránt. Az Élő Székelyföld Munkacsoporttal együttműködve 2016-ban rajzolta meg portálunk számára Ábel alakját, amelyet Lakatos Mihály tárcasorozata ihletett.

lakatos_abel
Bencze László: Ábel – tus, akvarell (2016)

Bencze Lászlót középiskolás korából ráragadt becenevén, Bertaként ismerték tisztelői és művésztársai.

Elhunyt barátunkat hétfőn, 2017. február 27-én, délután 3 órakor helyezik örök nyugalomra Székelyudvarhelyen, a Belvárosi Református Temetőben. Részvétnyilvánítás előtte egy órával. A gyászoló család és a magunk nevében, arra kérünk minden barátot, ismerőst, rokont és tisztelőt, hogy gondoljanak, emlékezzenek Rá kegyelettel, s mondjanak el egy-egy imát Érette!

Egy kilenc évvel ezelőtt készült interjúval idézzük barátunk emlékét. (A címkép egy 2011 decemberében megnyitott kamarakiállításon készült.) Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.