Jégaszalás Farkas Dénes tiszteletessel

Székelykeresztúron jártunk, ahol az unitárius egyházközség Barátság-házában Farkas Dénes nyugalmazott kolozsi lelkész-esperes könyvét mutattuk be. Mivel a szerző a közeli Székelyszentmiklóson született és Keresztúron is járt iskolába, igen sokan ismerik és szeretik a környéken. Jelentős volt az érdeklődés, zsúfolásig megtelt az előadóterem.

A meghitt hangulatú találkozót a Lelkes népzene-együttes közreműködése is segítette. Házigazdákként Tódor Csaba helyi lelkész és Moldován Szeredai Noémi csekefalvi tiszteletes-asszony, hitéleti program-koordinátor remekeltek, a szervezéssel járó háttérmunkát és a vendéglátást a gyülekezet nőszövetségi tagjai biztosították.

denes_ba_3

A szerző életútjáról, a kötet keletkezéstörténetéről beszélt. A kiváló szónoki adottságokkal rendelkező lelkész ezúttal bebizonyította, hogy kiváló tollforgató is, s ami szintén fontos az írói munkában: érzékeltetni tudja munkája értékeit, felcsillantotta azt a humort, amely ezeket az írásokat áthatja.

jegaszalas_borito
A kötet borítója – Farkas Dénes tiszteletes több helyszínen is nagy sikerrel mutatta be alkotását; még az is előfordulhat, hogy újabb munkákkal örvendezteti meg barátait és olvasóit…

A humor olykor keserves tud lenni, de mindig reményt hordoz magában, még akkor is, ha látszólag nekünk annyi. Ily módon az írott szó a szószéki és az Úr asztala melletti szolgálat meghosszabbítása. Kicsit elvonatkoztatva és tárgyiasítva ezt a gondolatot, az írás akár mívesen faragott kőtömb is lehet, amely elsüllyedhet a kolozsi vagy Nyikó-menti humuszban, de a rárótt üzenet évszázadok múltán is érvényes marad. (Szabó Károly felvételei.) Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.