Mindennapi madaraink

Az Ember és Természet Kollégium keretében dr. Szabó D. Zoltán biológus, ornitológus, természetfilmes, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Biológiai és Ökológiai Intézetének munkatársa, 2017. február 8-án, szerdán, 18.00 órától, a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A madarak szépek, színesek, mozgalmas életük lenyűgöz bennünket. A világon több millió ember figyeli őket, készít jegyzeteket, fényképez, filmez, adatokat dolgoz fel, legtöbbjük önkéntesen. Egyik egyszerű módja a tudományos értékű adatgyűjtésnek az évente, azonos módszer szerint elvégzett madármegfigyelés, az úgynevezett monitoring.

A Romániában 2006-ban elindított Mindennapi Madarak Monitoringja program évente szolgáltat információkat a gyakori madárfajok helyzetéről, egyfajta barométerként jelezve, ha valamelyik élőhely vagy faj körül gondok lennének. Az előadó ezt a programot, valamint ennek módszereit, főbb eredményeit, buktatóit és az önkéntes hálózat működtetésének gondjait, sikereit ismerteti előadásában. A sorozat házigazdája dr. Farkas György.

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Forrás: emke.ro

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.