Köszönjük, vígan vagyunk!

Az ország kormányellenes tiltakozásoktól hangos, több városban is mozgolódnak az emberek a román Btk. módosítása ellen. Az államelnök szembehelyezkedik a nagyobbik kormánypárttal. Még nincsen normális költségvetése az országnak 2017-re, s a minisztériumi szekrényekben rejlő csontvázak sem kerültek elő maradéktalanul, de a verkli már működik.

Szó sem lehet autonómiáról! Hagyjuk a felterjesztéseket és az aláírások gyűjtögetését, mert az alkotmány szent és sérthetetlen, megváltoztathatatlan, mint az egységes és oszthatatlan nemzetállam, amelyet véd. Attól a másfél millió magyartól is – nyilván -, amely nem szeretne úgy járni, mint Iohannis elnök mintegy 749 999 német ajkú nemzettársa, akiket 800 év közös múlt után, a regátiak ötven év alatt elhajtottak, mint a sicc az országból, illetve kiárusítottak. Nehogymá’…!

Minket most 43 autonómiahatározat semmissé nyilvánítása által máris arcul köpnek, s ujjal mutogatnak felénk, hogy lám… Szóval mennénk mi előre is, de ekkora ellenszélben nagyon nehéz, hogy egy apócska lépést követően ne visszakozzunk egyet vagy másfelet. De inkább kettőt. Szép sorozat, csak úgy kapkodjuk a fejünket, s még szerencse, hogy hideg van, s nem igen isszuk a Csíkból való betiltott igazi székely sört.

Hozza a formáját a román politikum már megint, önnön fontosságától eltelve dolgozik. Nem számít itt az állampolgárok jóléte és komfortérzete. Milyen jó, hogy vagyunk nekik, mi, a kicsik, munkát adunk, és biztosítjuk bennük a kincstári szorongást és a többségi fájdalmat, amely – szerencséjükre talán – még mintha némi félelmet is keltene a csinovnyikokban, mert így ránk uszítják a paragrafusokat és az intézményeket, s azokat, akik e szolgálati helyek által élnek a mi bajunkból. (Címkép: sutiur.blogspot.ro.)

Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.