Ahogy az egy Isten látja – Székelykeresztúron

Ha egészen pontosak kívánunk lenni, akkor tegyük hozzá: ahogy az egy Isten látja odafentről Székelykeresztúrt és a többi unitárius templomos helyet. A Nagy-Küküllő partján levő város egyike azon helyeknek, amelyek templomát e kötet bemutatja, s amelynek a különlegessége, hogy valóban fentről készült felvételeken jeleníti meg a kiemelkedő értékűnek tartott templomokat.

Nem embert helyettesítő gépezet – úgynevezett drón -, hanem maga a pilóta mellett utazó fotográfus, Magyari Hunor az, aki a Fennvaló látószögéből közvetít.

dsc00969
Magyari Hunor fotográfus

A fotóművészt mintegy 800 erdélyi református templom megörökítőjeként ismerjük korábbról, 15 kötetben jelentette meg munkáit. Most László László történésszel és Gyöngyössy János grafikussal alkotta meg ezt a szép kivitelű kiadványt, az egyház kebeléből pedig Demeter Sándor Lóránd székelyderzsi unitárius lelkipásztor segítette és írt hozzá bevezetőt. A január 26-án, csütörtökön tartott rendezvény a helyi unitárius egyházközség és a Székelykeresztúri Unitárius Nőszövetség szervezésében valósult meg.  (Simó Márton felvételei.) Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.