A Magyar Kultúra Napja – Korondon – FRISSÍTVE!

A korondi unitárius templomban is megemlékeztek nemzeti imánk, a Himnusz születésnapjáról, s ez alkalommal emlékkopjafát is avattak. A Firtos Közművelődési Egylet, egy maroknyi értelmiségiekből és lelkes támogatókból álló csoport, Ambrus Lajos elnök vezetésével alkotja a község közművelődési életének lelkét, amely immár hosszú évtizedek óta minden alkalmat megragad, hogy egybegyűjtse a helyieket, a civileket, az egyházi és világi vezetőket, az innen elszármazottakat emlékezetes, értékőrző és értékteremtő együttlétekre.

Lázár Levente unitárius lelkipásztor ünnepi beszédében külön kitért a művelődés, az anyanyelvi kultúra fontosságára, annak közösségmegtartó erejére.

DSC00797.JPG

Az istentisztelet zárórészében kis műsor keretében megemlékeztek a falu szülöttéről, a 2015-ben elhunyt Majla Sándor költőről, lapszerkesztőről, akinek ezt követően helyi mester által faragott emlékkopjafáját áldották meg a templomkertben. Az együttlétet szeretetvendégség zárta. (Simó Márton felvételei.)

Az ünnepi istentiszteleten elhangzott prédikáció ITT megtekinthető.

DSC00805.JPG

A kopjafa megáldásáról és a templomkertben tartott koszorúzásról készült kisfilm itt tekinthető meg. (Farkas Antal felvételei.)

ÍRÁSUNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL! A RENDEZVÉNYEN KÉSZÜLT FOTÓ- ÉS VIDEOFELVÉTELEK SZERKESZTÉSÉT ÉS FELDOLGOZÁSÁT FOLYAMATOSAN VÉGEZZÜK!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.