„Indulj el egy úton…”- Székelyudvarhelyen is

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat keretében a székelyudvarhelyi
Haáz Rezső Múzeum egy néprajzi kiállítást tár a látogatók elé. 2017. január 22-én, vasárnap délután 4 órától a Haberstumpf-villában, kerül sor az „Indulj el egy úton…” – Kallós Zoltán életútját bemutató vándorkiállítás megnyitójára. 

A vendégeket Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere köszönti, ünnepi beszédet mond Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár. A kiállítást megnyitja dr. Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár. A kiállítást bemutatja dr. Bereczki Ibolya, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese. A rendezvény házigazdája Dr. Miklós Zoltán, Haáz Rezső Múzeum igazgatója. Közreműködik a székelyudvarhelyi Kaszaj Zenekar.

A kiállítás a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a szentendrei Szabadtéri Múzeum, a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány együttműködésében valósult meg. Támogató partner a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. (Címképünk a sepsiszentgyörgyi kiálltásmegnyitón készült. Forrás: http://www.sznm.ro.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.