Vox Populi. Vox Dei.

Gyulafehérvár, 2016. szeptember 29. Márton Áron erdélyi püspök felszentelt kõkoporsója az újratemetési ceremónián a gyulafehérvári érseki székesegyházban 2016. szeptember 29-én. A 36 évvel ezelõtt meghalt Márton Áron újratemetési ceremóniáját a Szent Mihály székesegyház templombúcsúján tartották. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Gyulafehérvár, 2016. szeptember 29.
Márton Áron erdélyi püspök felszentelt kõkoporsójánál – Fotó: Czeglédi Zsolt/ MTI

Márton Áron tiszteletében a főpapok és a papok sokasága, az egész Kárpát-medence híveinek nagy-nagy tömege egyetlen hatalmas lélek volt 2016. szeptember 29-én Gyulafehérváron. Meg vagyok győződve, hogy a nép ragaszkodó szeretetével, áldozatos, imádságos jelenlétével máris boldoggá avatta Márton Áront – írja levelében jó barátunk és munkatársunk, Böjte Csaba testvér.

marton-aron-gyulafehervar

Hiszem, hogy közelebbről Anyaszentegyházunk is boldoggá fogja avatni a Kárpát-medence nagy békehozóját, aki számunkra hitelesen, követhető példaként ragyogtatta fel Jézus Krisztusnak szent vonásait.

Nagy püspökünk életútja egy iránytű mindannyiunk számára, hisz megmutatta, hogy hogyan lehet a legsötétebb időkben is az igazságot szeretetbe, a szeretetet igazságba öltöztetni.

Keresztet hordozó élete, őt a nagy béketeremtők sorába emelte. Ő Kelet-Európa Mahatma Gandhija, Martin Luther Kingje! Ő: MÁRTON ÁRON püspök – egy nagy név, rendkívüli életút, amelyet sokaknak meg kell tanulniuk és követniük.

Szentéletű Márton Áron járj közbe érettünk, hogy nyomodba lépve, bölcs párbeszédet folytatva felépítsük a szeretet s az irgalom társadalmát, Jézus Krisztus által felmutatott Isten Országát!

Bizakodó hittel,

Csaba testvér

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.