Nagy-Homoród menti felvételek Kibéden

Homorodkaracsonyfalva 006

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa és Kibéd Község Polgármesteri Hivatala Homoródszentmárton községi hétköznapok címmel fotókiállítást szervez Kibéden a művelődési házban szeptember 23-án, pénteken 18 órakor.

Köszöntőbeszédet mond Dósa Sándor, Kibéd polgármestere, Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója és Bágyi Bencze Jakab homoródszentmártoni kultúrigazgató, a kiállítást megnyitja P. Buzogány Árpád művelődésszervező.

Az Orbán Balázs nyomdokában elnevezésű, 2015-ös dokumentációs fotótábor anyagából láthatnak ízelítőt az érdeklődők, Antal Levente (Sepsiszentgyörgy), Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Bartók Izabella (Sepsiszentgyörgy), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Fekete Réka (Székelyudvarhely), Kerekes István (Kazincbarcika – Magyarország), Kibédi Sándor (Székelyudvarhely), Mincsor Szabolcs (Gyergyószentmiklós), Tordai Ede (Marosvásárhely), Tóth Zsuzsanna (Hatvan – Magyarország), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy), Vitos Hajnal (Csíkszereda) felvételeit.

A tábort a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezte, a képanyagot Balázs Ödön fotográfus válogatta. A fotótábor megszervezéséhez hozzájárult a székelyudvarhelyi ARKUM Alapítvány és a Termolang Kft. Köszönet nekik az önzetlen segítségért.

A kiállítás hangulatos képei felhívják a figyelmet a Nagy-Homoród mente kis falvaira. A felvételek üzenetek a világnak: így élnek itt az emberek, ilyen a környezetük, és ilyen csodálatosan szép az a táj, amit századok óta laknak.

Ez a kiállítás ízelítő is a helybélieknek, ugyanis október 21–28. között, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében a dokumentarista fotótábor újabb állomása a Maros megyei Kibéd nagyközség lesz.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.