Megrajzolt értékeink

 

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa a Kulturális Örökség Napok tiszteletére bemutatja a Kelemen Albert rajzaiból készült tárlatot Megrajzolt erdélyi értékeink címmel. A kiállítás megnyitója 2016. szeptember 21-én 18.00 órakor lesz a Forrásközpont székhelyén. Köszöntőt mond Kovács Árpád művészettörténész.

A dokumentumértékű grafikai gyűjtemény alkotója Székelyudvarhely és Csíkszereda környékéről, illetve Erdély más településeiről vonultatja fel a reprezentatív épületeket, történelmi emlékeket, templomokat, palotákat, kúriákat, részletesen is ismertetve azok építészeti elemeit. Kelemen Albert művészettörténet szakot végzett, előtte azonban grafika szakra készült. Kiállított képei mindkét irányú tájékozottságát és adottságát felszínre hozzák.

A Kulturális Örökség Napok alkalmával éppúgy érdemes felfigyelnünk a rajzok grafikai megoldásaira, mint a megjelenített művészettörténeti alkotóelemekre, azok részleteinek kiemelésére.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk a szerdai kiállításmegnyitóra. A tárlat egy hónapon át látogatható naponta 10 és 16 óra között, szívesen látunk iskolai csoportokat is.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.