Évadkezdés székelyföldi teátrumokban

Táncszínházi western, drámaszínházi klasszikusok egyaránt szerepelnek a székelyföldi társulatok kínálatában.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház öt bemutatót tervez. Zakariás Zalán rendezi William Shakespeare Szentivánéji álom című művét, Csurulya Csongor pedig két új produkciót is jegyez, Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét, valamint egy székely legenda adaptációja alapján a Csicser című meseelőadást. A társulat két kortárs művet tűzött műsorra az új évadban, bemutatja Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc Ibusárját Barabás Árpád rendezésében, valamint Mika Myllyaho finn kortárs drámaíró Káosz című darabját, amelyet Kató Zsolt állít színpadra.

A Csíki Játékszín Csíkszereda régi művelődési házában üzemel
A Csíki Játékszín Csíkszereda régi művelődési házában üzemel

A csíkszeredai Csíki Játékszín nagyszínpadi repertoárján kortárs magyar dráma, világirodalmi klasszikus, magyar színmű és zenés vígjáték egyaránt szerepel. A társulat az új évadot Szép Ernő Vőlegény című színművével nyitja Parászka Miklós rendezésében. Egressy Zoltán tragikomédiáját, a Portugált a román Victor Ioan Frunza, Osztrovszkij Erdő című komédiáját Porogi Dorka állítja színpadra. Márkus Alfréd zenéjével és Békeffi István dalszövegeivel Vadnay László által írt Tisztelt ház című vígjátékot Lendvai Zoltán jegyzi.

A székelyudvarhelyi színház
A székelyudvarhelyi színház

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a délkelet-romániai Galacon kezdi meg az évadot, ahol a Butterfly Effect ITF Független Színházi Fesztiválon mutatja be az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkcióját. A fiatalokat érintő társadalmi és szociális problémákról szóló, Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadást eddig három kontinens 22 országának 170 településén mutatták be – közölte a társulat.

Forrás: MTI

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.