Sóvidék népzenéjéről

sovidek1

Pávai István zenész, népzenekutató, a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének főmunkatársa korábban több erdélyi zenei együttes tagja, 1977-től vezető szerepe volt a táncházmozgalom beindításában, 1980-ban pedig a Régizene Fesztiválok kezdeményezője, szervezője volt. Erdélyi népzenegyűjtéséből több lemez jelent meg. Ez alkalommal A Sóvidék népzenéje című kötetével mutatkozik be Székelyudvarhelyen.

Az új kiadvány az elismert kutató által válogatott népzenei hangzóanyagot és kétnyelvű (magyar és angol) kísérő tanulmányt kínál a környékbelieknek meg a Sóvidéket, a népzenét kedvelőknek, vagyis a könyv és a zeneanyag együtt használható.

Székelyudvarhelyen, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont előadótermében (1918. December 1. utca 9. sz.) találkozhatnak az érdeklődők Pávai Istvánnal, A Sóvidék népzenéje című kiadvány bemutatása alkalmával, szeptember 15-én, csütörtökön 18.00 órától.

Pávai István Fotó: www.folkradiio.hu
Pávai István Fotó: http://www.folkradio.hu

A bemutatót a Legato Egyesület a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal és Hargita Megye Tanácsával közösen szervezi.

A rendezvény házigazdája P. Buzogány Árpád, a kiadványt Sófalvi Emese zenetanár és maga a szerző mutatja be. A kötet a helyszínen megvásárolható.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.