Imanap Csinódon

kapolna_csinod_1

Az egy évvel ezelőtt épült csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony ökumenikus kápolnánál augusztus 27-én, szombaton egyetemes imanapot szerveznek annak tulajdonosai, Nagy Balázs és felesége, Erika. Mivel a nemzet magmaradása szempontjából a demográfiai helyzet javítását tartják a legfontosabbnak, az imanap témája magától értetődően a család.

kapolna_csinod_2
A tervezett program

10.00-11.00 – rózsafüzér, egyházi énekek
11.00-14.00 – Hutóczky Béla atya, szigetszentmiklósi római katolikus plébános elmélkedése a család szerepéről.

Az elmélkedés, majd a közös imák után és között Márk Attila előadóművész, unitárius kántor megzenésített istenes verseit adja elő.

A résztvevők 15-20 fős csoportokba szerveződnek és lelkészek vagy imacsoportok tagjai irányításával a családdal kapcsolatos imákat, könyörgéseket, hálaadásokat alkotnak, majd ezeket közösen előadják.

A közösen alkotott imák között a kisbaconi református IKE (Ifjúsági Keresztyén Egyesület) csoport tagjai énekelnek. Vezetőjük: Farkas Erzsébet tiszteletes asszony.

Böjte Csaba testvér a magyar gyermekáldásért megfogalmazott imáját olvassa fel, amit a résztvevők vele együtt is elmondanak.

Györfi Erzsébet népdalénekes vezetésével Mária-énekek eléneklése.

20160507_122903
Ebédszünet – mindenki elfogyaszthatja az otthonról hozott szendvicsét. A szervezők friss kászoni borvizet biztosítanak a résztvevőknek. Egy háromszéki kürtőskalácssütőnek köszönhetően majd kürtőskalácsot lehet a helyszínen vásárolni.

Étkezés után a tábortűz köré gyűlőknek Györfi Erzsébet régi stílusú népdalokat és Kájoni cantionalékat tanít.DSCN7195

Várjuk protestáns meg római katolikus lelkészek és imacsoport vezetők vagy tagok jelentkezését, akik az imanapon a közös imák alkotását irányítanák.

Bejelentkezési telefonszám: (+4)0760-779835, e-mail: bioversum@gmail.com.

DSCN7190

Hasznos tudnivalók

Csinód felé az út Csíkszentmárton irányából és Kászonfeltíz felől is nemrég volt felújítva, tehát bármilyen autóval megközelíthető. Aki Csíkszentmárton felől érkezik, az figyeljen oda, hogy nehogy elmenjen Csíkbánkfalva felé. Mindig keleti irányba kell haladni! Kászon felől az Úz-völgyébe érve, balra kell térni, majd Csinód központjából ismét balra. Térkép található a www.uzvolgye.info honlapon.

DSCN7185

Csinódon a központban van egy 3o járművet befogadó parkolónk, egy nagy téglaépülettel szemben. A rendezvény napján ez meg lesz nyitva. Aki teheti, parkolja ide az autóját, hogy a kápolna felé vezető szűk úton ne alakuljon ki torlódás.

A résztvevőknek azt ajánljuk, hogy hozzanak magukkal esőriasztás céljából esőernyőt, amit majd napernyőként tudnak hasznosítani. Pokrócokat is lehet hozni, mert valószínű, hogy nem jut majd mindenkinek pad vagy ülőcsutak.

Fotók: a címkép és az első felvétel a www.haromszek.ro honlapról való, a többi Simó Márton felvétele.

Nagy Balázs és Erika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.