Képzés a Forrásközpontnál

Válogatás a tavalyi képzés során készült munkákból (A fotók a Forrásközpont archívumából valók.)
Válogatás a tavalyi képzés során készült munkákból (A fotók a Forrásközpont archívumából valók.)

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Központ és Hargita Megye Tanácsa 2016. szeptember-október folyamán szakoktató irányításával képzést szervez kézművesek számára. A Bartos Tünde bútorfestő által vezetett képzés a 2015-ös kurzussorozathoz hasonlóan valósul meg.

A Népi motívumok mai használatban című programot első alkalommal 2015 nyarán szervezték meg, a képzést követően négy helyszínen állították ki a kisebb lakótér berendezésére alkalmas népi ihletésű kézműves alkotásokat.

kepzes_butorfestes1

Az idei nyolcalkalmas képzésre olyan gyakorlott kézműveseket, népművészeket várnak, akik eddigi tapasztalataikat hasznosítva nyitottak az ízléses, újszerű kézműves termékek létrehozására.

A tanfolyam ideje alatt a kézművesek az alkotói munka mellett ötleteket kaphatnak a népi motívumok mai használatának továbbgondolására. A motívumokhoz való hozzáférést egy szakmai tanulmányút által biztosítják, ennek során a kézművesek a tájházakban, néprajzi gyűjteményben megfigyelt néprajzi tárgyak mintavilágából inspirálódhatnak.

A program eredményeként gyermekvilág témakörben olyan népi motívumokkal ellátott, minőségi kézműves alkotások készülhetnek, amelyekből a szervezők a képzést követően több helyszínen szerveznek kiállítást. Ezek a kiállítások egyrészt utat mutatnak a népi motívumok kreatív felhasználására, másrészt népszerűsítik a kézművesek munkáját, és a későbbiekben piacot teremthetnek termékeik számára.

A képzésen való részvétel ingyenes, a kézműves termékek alapanyagának költségeit a Hargita Megyei Hagyományőrzési Központ biztosítja Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A részvételi szándékot kérik jelezni 2016. július 29-ig a 0758-104724 telefonszámon, vagy a salloszilard83@gmail.com e-mail-címen.

A helyek száma korlátozott! Túljelentkezés esetén az érdeklődők egy-egy, a projekt céljainak megfelelő pályamunkát kell hogy bemutassanak, a szervezők az alapján választják ki a program résztvevőit.

Forrás: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.