Lépj túl!

Weöres Sándor 1976-ban
Weöres Sándor 1976-ban

Igaza van a huszadik század egyik legnagyobb magyar gondolkodójának Weöres Sándornak! Nem elég a halhatatlan nagyjainkra figyelni, nekünk tekintetünket az ő válluk felett a végtelenbe kell fúrjuk, mert a nagy cél, Isten Országa előttünk van! Az igazán nagyok a határok lebontásában nagyok, nem a határok építésében! Én sem korlát, hanem lépcső szeretnék lenni az utánam jövőknek, az aranykor nem mögöttünk, hanem előttünk van!

Tisztelettel, Csaba t.

Lépj túl!

…még síromban is azokkal tartok, akik nem tisztelik rám fogott vagy valódi rigolyáimat, bátran túllépnek a bearanyozott hülyén, olyan kezdemények és tetők felé, amilyenekről én nem is álmodhatok. – írta Weöres Sándor 1964-ben a Tűzkút című kötete elé.

“Nem áhítok sikert és dicsőséget a jelentől, még kevésbé a jövőtől. A költők úgy gondolnak az utókorra mint csalhatatlan isteni ítélőszékre, pedig taknyos csecsemő, örüljön, ha kicserélem a vizes pelenkáját, nekem ne osztogasson babért. Birkózzék velem, mint kisgyermek az apjával, és a birkózásban erősödjék. Mihelyt számára elfogadható leszek, szabályokat és gátakat farag belőlem: még síromban is azokkal tartok, akik nem tisztelik rám fogott vagy valódi rigolyáimat, bátran túllépnek a bearanyozott hülyén, olyan kezdemények és tetők felé, amilyenekről én nem is álmodhatok.”

Weöres Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.