Segíts, hogy segíthessünk!

Kutyfalván a vihar után (A Marosvásárhelyi Rádió felvétele)
Kutyfalván a vihar után (A Marosvásárhelyi Rádió felvétele)

A vasárnap esti vihar jelentős mértékű anyagi károkat okozott Kutyfalván és Marosdátoson, ahol több száz ház tetőszerkezete ment tönkre. Betonoszlopok is kidőltek, és az erős szélben felborult egy haszongép. A környéken megszakadt a villanyáram-szolgáltatás. Marosdátoson 150 ház tetőszerkezete részben károsodott, öté teljesen tönkrement, 6 villanyoszlopot kicsavart helyéről és feldöntött a szél, és itt borult fel a haszongép. Az elektromos energia szolgáltatása félbeszakadt. A helybéliek szerint nem egyszerű vihar volt az esti, hanem tornádó. Kutyfalván 153 ház és egy tömbház tetőszerkezetét részben, további hét házét teljesen tönkretette a tornádó, két templomnak leszakadt a tornya.

A Marosvásárhelyi Rádió a viharsújtotta települések lakóit arra kéri, jelezzék a szerkesztőségünknek, hogy milyen károk érték az illető közösségeket, és milyen segítségre, támogatásra lenne szükségük. A Marosvásárhelyi Rádió közvetíti a gondokat segítő szándékú hallgatói felé.

vasarjelyi_radio

Kéréseiket, gondjaikat írják meg a Marosvásárhelyi Rádió Facebook oldalára vagy a hirek@marosvasarhelyiradio.ro e-mail címre, valamint SMS-ben a (+40) 740-274165-telefonszámra. Köszönjük, hogy segítenek a bajbajutottakon.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.