Zajlik az élet az SzKA berkeiben

SZKA_logo-e1393104666958

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SzKA) az elmúlt hat esztendőben a város és Udvarhelyszék egyik legmarkánsabb civil szervezetévé fejlődött, amely ma már képes az egyszeri kulturális eseményektől a tömegeket megmozgató nagyívű projektek bonyolításáig, sőt olyan jelenségeket generál, amelyek hatása példaértékű. Néhány frissen lezajlott megvalósításról szólunk az alábbiakban dióhéjban.
Április közepén biciklis felvonulást szerveztek

Székelyudvarhelyen közel négyszázan pattantak biciklire és tekertek együtt, hogy közösen hívják fel a döntéshozók figyelmét a biztonságos kerékpáros infrastruktúra fontosságára.
A felvonulás csak az első mozzanata volt biciklis projektnek: az elmúlt egy hónapban több székelyudvarhelyi középiskolában is oktatást szerveztek, ahol a Szekler Teker Egyesülettel a biztonságos és magabiztos kerékpározást oktatták.

Döntöttek a támogatók

Első alkalommal hirdetett pályázatot a Jótékony közösség elnevezésű adományozói kör. Az adományozók négy projektötlet személyes bemutatása után hozták meg végső döntésüket.
A támogatói kör 8.720 lejes támogatási alap szétosztásáról döntött.

8 ötlet, 26 ezer lej

Második alkalommal hirdették meg a Jó ötlet című pályázati kiírást, amelyre nyolc pályázat érkezett. Az elbíráló bizottság május közepén ülésezett és a következő döntést hozta: támogatást nyert a Cserkészpajtás Egyesület, a Feel Good Egyesület, a Nagycsaládosok Szent József Egyesülete, a Pro Down Alapítvány, a Sunshine Egyesület, a Szekler Teker Egyesület, a Természet Szíve Egyesület, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete.
A pályázók futónap, és ’56-os ünnepség szervezésére, tájékoztató anyagok nyomtatására, illetve egészséges életmódot népszerűsítő tevékenységekre pályáztak, 26 ezer lejen osztoznak.

Új év, új lendület

Nyár elején folytatják Gyermekbarát kórház elnevezésű kezdeményezést: a székelyudvarhelyi kórház felújított fertőző osztályának folyosóira hamarosan gyerekrajzok kerülnek, és amint a kórház vezetőségével folytatott egyeztetések után sikerül kijelölni a játszótér helyét, akkor hozzálátunk annak kivitelezéséhez is.

Forrás: http://www.szka.org

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.