Színjátszótalálkozó Alsóboldogfalván

Archív felvétel a tavalyi vetélkedőről
Archív felvétel a tavalyi vetélkedőről

Tizennegyedik éve, hogy Alsóboldogfalván gyermekszínjátszó találkozót szerveznek környékbeli iskolás csoportoknak. Idén május 20-21-én, pénteken és szombaton zajlik a rendezvény a település művelődési házában, szervező a Székelyföld Kapuja Egyesület, partnerei Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Újszékely község Polgármesteri Hivatala. 

A rendezvény célja a műkedvelő diák színjátszók évi seregszemléjének megszervezése, a hagyományos magyar népi játék, mesejáték, színjáték, versösszeállítás, próza, líra, dráma stb. ismert és kikísérletezendő eszközeivel anyanyelvünk ápolása, a tiszta, szép magyar beszéd iránti igény felélesztése és ébren tartása az iskoláskorúak körében.

Mindkét napon tíz órától kezdődnek az előadások. Rezi Erika Gabriella szervező pedagógus, az egyesület elnöke elmondta: Székelyszenterzsébet, Újszékely, Kissolymos, Székelykeresztúr, Szentábrahám, Nagygalambfalva, Bögöz, Siménfalva, Újszékely község iskoláit, illetve Felsősófalva, Homoródszentpál iskolás csoportjait hívták meg idén is. Pénteken az előkészítő és elemi, szombaton az V-VIII. osztályosok csoportjai állnak színpadra.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.