Vadászat Erdélyben

A kötet borítója
A kötet borítója

A 81. életévében járó Rákosi Gyula sok mindent látott-hallott hosszú élete folyamán. Elkötelezett természetvédő és természetjáró kora ifjúkorától kezdve. Már akkor beszélt a környezetet romboló folyamatokról – a pártállami időkben – , amikor ennek a témának nem volt létjogosultsága, hiszen a tervgazdaság buldózerként teperte maga alá táj legkülönbözőbb elemeit és az emberi életsorsokat is.

Aktív korában – belügyi dolgozóként – abban a furcsa helyzetben volt, hogy épp e folyamatok látszatának eltussolásában kellett szerepet vállalnia, holott látta a különböző rendű és rangú elvtársak által elkövetett törvénytelenségeket.

Ennek a kötetnek negyedévszázados előtörténete van. Rákosi Gyula kezdetben ceruzával írta visszaemlékezéseit még a a nyolcvanas években, amikor bevonták a vadászfegyverét és nem adtak számára “intellektuális fegyvert”, hiszen akkortájt minden írógépet nyilvántartott a rendőrség. Később legépelte, de ahhoz, hogy számítógépre kerüljön a szöveg és a modern technika segítségével könyv-formát nyerhessen, már külső segítségre volt szüksége.

Így született meg az igényes kiadvány, a Vadászat Erdélyben, amelyet most Moraru Norbert Péter környezetvédő jogásszal, számos természetvédelmi projekt elkötelezett munkatársával közösen mutat be a szerző az érdeklődőknek.

A rendezvényre 2016. április 7-én, csütörtökön 18.00 órától kerül sor a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban. Az est házigazdája Simó Márton író.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.