Egy Vitéz Lélek alkalmi hattyúdala

szzs_1

Március 23-án, szerdán egy újabb előadást tekinthettek meg az érdeklődők a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium dísztermében. A darabot ezúttal is a Vitéz Lelkek diákszínjátszói mutatták be, Vitéz Lelkek-produkció volt. Azonban, ha egész pontosak akarunk lenni, akkor a Szász M. Mária tanárnő által rendezett előadást Szabó Zsolt maturandus diák játszotta el a családias hangulatú teremben, amolyan magánelőadás, egyéni előadóest, jutalomjáték formájában. Hattyúdal és egyben a holnap kezdete volt ez az est.

Szabó Zsolt immár három éve tagja társulatnak. Amióta belépett a színjátszócsoportba, majd minden előadásban szerepelt. Kiváló előadói képességgel rendelkezik, szeret és tud improvizálni, a legkülönbözőbb szituációkban képes feltalálni magát, emlékezetesek a fellépései és szavalatai a különböző városi és iskolai rendezvényeken, és valószínűleg ezért döntött úgy, hogy a színészi pályát választja élethivatásul.

szzs_2

A Míg szeretek, élek című önálló estjét, a csoportot vezető tanárnő, Szász M. Mária, különböző versekből és prózai szövegekből állította össze saját elképzelése szerint. Az alkotás egy szerelmi történetet hív elő a színre, s felvillantja annak minden pillanatát, a jót és rosszat, a kellemest és a kellemetlent, a boldogság látszat-könnyedségét és a szenvedés földhöz csapkodó gravitációs vektorait egyaránt.

Ezt az előadást egyfajta érettségiként vagy búcsúként is felfoghatjuk, hiszen Zsolt ezennel jóformán felnőtté lett, kinőtt a társulatból, ahol oly hosszú időn át láthatták, s láthattuk kibontakozását mi magunk is. Ez a játék egy belépő számára a nagybetűs Életbe… Még bőkezűen mutatja ma, hogy játszva mily sokat tanult a velünk töltött három év alatt, aztán holnap már elhagy minket, de tudjuk, hogy lesznek még találkozásaink, hogy hallani, s látni fogjuk őt más, nagyobb ívű előadásokban.

Kiszélesedik előtte világ. Tágabb horizont mögül könnyebb lesz majd hazalátnia, s alakja – bár el-eltünedezik előlünk – nagyobb arányok mentén válik majd egykor láthatóvá. Sok sikert, Zsolt!

Walkür

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.