Székelyföldi események március 15. tiszteletére I.

Bágy - falukép Fotó: dr. Szabó József
Bágy – falukép Fotó: dr. Szabó József

A teljesség igénye nélkül ugyan, de igyekszünk valamelyest átfogó képet nyújtani a Székelyföld-szerte szervezett március 15-i rendezvényekről. Lehetőségeink szerint igyekszünk eljutni minél több helyszínre, illetve közöljük munkatársaink, barátaink előzeteseit és beszámoló írásait, képsorait is.

Homoródszentmárton községben március 15-én két helyszínen kezdeményezett programot a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Bágy – 11.00 órától A székelység története és a Székely jelképek pecséten, címerben című új kiadványokat mutatja be a kultúrotthonban Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója és P. Buzogány Árpád művelődésszervező. Ezt ünnepi istentisztelet követi a bágyi református templomban.

Homoródszentmárton – a községközpontban a programsorozat 11.00 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődik a református templomban, ezt koszorúzás követi az unitárius templomkertben. 12.30-tól a Zoltán Aladár Művelődési Házban a homoródszentmártoni Román Viktor Általános Iskola tanulói lépnek fel ünnepi műsorral (betanította Bedő Juliánna tanárnő). 13.00 órakor a művelődési házban Homoródszentmárton községi hétköznapok címmel nyílik fotókiállítás az Orbán Balázs nyomdokában elnevezésű 2015-ös dokumentációs fotótábor anyagából. A tábort szervezte és a képanyagot válogatta Balázs Ödön fotográfus, megnyitóbeszédet mond P. Buzogány Árpád. Ezt követően A székelység története és a Székely jelképek pecséten, címerben című új kiadványt mutatja be Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója és P. Buzogány Árpád művelődésszervező.

Az események szervezői Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala, a Bágyi Református Egyházközség és a homoródszentmártoni Román Viktor Általános Iskola. Az Orbán Balázs nyomdokában elnevezésű 2015. évi dokumentációs fotótábor megszervezését Hargita Megye Tanácsa, a székelyudvarhelyi ARKUM Alapítvány és a Termolang Kft. támogatta.

Élő Székelyföld Munkacsoport

One thought on “Székelyföldi események március 15. tiszteletére I.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s