Népdalvetélkedő Szentegyházán

 

enekese_szinpadon

Nagykorúvá érett népdalos találkozóra invitálja a Szentegyházi Gyermekfilharmónia a két Homoród-mente közönségét. A vetélkedőre Szentegyházasfaluban herül sor, 2016. március 5-én, szombaton.

A program
8.30 – a résztvevők bejelentkezése, bemutatkozása, sorshúzás (a sorrend megállapítására);
9.00 – 14.00 – a dalosok megmérettetése a Gábor Áron Művelődési Ház nagytermében;
14.00 – 16.00 óra – közös ebéd, diavetítés az előző vetélkedők anyagából;
16.00 – 17.00 óra – eredményhirdetés, díjátadás, kiértékelés;
17.00 – 22.00 óra – közös éneklés, beszélgetés.

A verseny szabályzata
1. Helységenként 4 x 2 dalos jelentkezhet, minden korosztályban (kisgyermek 7-12 év, ifjú 12-20 év, felnőtt 20-60, idős 60-100 év). A fellépők számán a helyi adottságok szerint változtathatnak a vezetők. A települések énekeseinek fellépési sorrendjét sorshúzással döntik el.

2. A népdalénekesek versenylapot készítenek. Az ezen feltüntetett énekekből egyet szabadon választ, egyet pedig a bírálóbizottság kérésére dalol el a versenyző. Versenylapjukon a gyermekek – ifjak 10, felnőttek 6, öregek 5 népdalcímet jelöljenek.

3. A mellékelt kotta kötelező dal, amit könnyebb bírálás érdekében kérhet a zsűri. Hasonlóképpen az elmúlt évekhez, ezúttal is a Magyar Néprajzi Múzeum adattárából választottak helyi, Szentegyházasfaluban gyűjtött népdalt.

4. A vetélkedőn a települések énekesei CSALÁD-ként kell megjelenjenek! Kérik az irányítókat, hogy lehetőség szerint minden korosztályt képviseltessenek a berendezett színpadon.

5. A benevezett településről jelentkező énekesek közösen ülnek be a színpadra, onnan vezetőjük által meghatározott sorrendben állnak fel énekelni. A versenyzők fellépései közötti szüneteket csoportos énekekkel tölthetik ki.

6. A faluközösség (család) teljes fellépési ideje legtöbb 25 perc lehet.

7. A benevezési lapokat 2016. február 27-ig kellett visszaküldeni a következő címre: Gábor Áron Művelődési Ház, 535 800 – Szentegyháza, Köztársaság út 24 szám, vagy e-mail-en a gyerekfili@gmail.com címre. A szervezők kérik megerősíteni a részvételi szándékot az alább feltüntetett telefonszámokon.

8. A települések népi zenekarokkal is jelentkezhetnek, műsoruk tartalmazhat táncrendeket, csokrokat. Szereplési idő legtöbb 10 perc.

9. A vezetők hozzák magukkal a névsort, pecsétet. (kultúrház, iskola, egyesület, stb.)

A zsűri külön pontozza és díjazza a hiteles családi összképet (férfi, nő, gyerekek- minden korosztályból).

Díjazás
A bírálóbizottság korosztályonként állapítja meg a díjakat. Az elbírálásnál figyelembe veszik az előadott népdalok eredetiségét, hiteles előadásmódját, a népviseletet és a hajviseletet. A vetélkedőn elhangzott énekeket rögzítjük, fényképek készülnek, hang- és képfelvételekből a kiértékelés után minden csoportot részesítünk. A jelentkezők saját költségükön utaznak, ételt, italt, bőséges ebédet a szervezők biztosítanak.

Bővebb felvilágosításért érdeklődhetnek a Gábor Áron Művelődési Házban, György Lászlónál a 0742-303475 és a Gyermekfilharmóniánál, Haáz Sándor karnagynál a 0744-763513-as telefonszámon.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.