A székelység története – most Székelykeresztúron

A_szekelyek_tortenete_2 001

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a székelykeresztúri Molnár István Múzeummal partnerségben, január 28-án, csütörtökön 18 órakor bemutatja A székelység története második, javított változatban megjelent, hiánycikknek számító könyvet. Gyöngyössy János illusztrátor munkáit vetített képes előadáson mutatja be és méltatja Lőrincz Ildikó művészettörténész, a Forrásközpont igazgatója. A kiadvány a helyszínen megvásárolható.

A székelységtörténeti kézikönyv új kiadásának létrejöttét Hargita Megye Tanácsa és Kovászna Megye Tanácsa támogatta. Szerzői pedagógusok, történészek: Ferencz S. Alpár, Forró Albert, Hermann Gusztáv Mihály, Kádár Gyula, Mihály János, Novák Csaba Zoltán, Novák Károly István, Orbán Zsolt, Sepsiszéki Nagy Balázs, Sófalvi András és Sztáncsuj Sándor József.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadásában megjelent könyvet diákoknak és felnőtteknek egyaránt ajánlják.

A tankönyvhöz hasonló ismeretterjesztő kiadvány megírásának és megjelentetésének az volt a célja, hogy a székelyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat minden korosztály számára röviden és közérthetően összefoglalja.

Jelen kiadvány révén megismerhető a székelyek története a régmúlttól az ezredfordulóig. A történészek a leírásokban a Székelyföld eseményeit szinte napjainkig követik. Az új kiadásban a könyv végén általános könyvészetet is talál az olvasó, hogy az őt érdeklő témákat alaposabban megismerhesse, illetve a fejezetek végén a csak arra a részre vonatkozó szakirodalmat tüntették fel a szerzők. A történeti részekhez könyv- és filmajánló tartozik.

Az előző kiadáshoz képest bővült az illusztrációs anyag is, amelyet a korábbihoz hasonlóan, ugyancsak Gyöngyössy János készített.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.