Írók a Sétatéren

irok_a_setateren

A könyvkiadóként is működő kolozsvári Sétatér Egyesület idén, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényekhez csatlakozva, Írók a Sétatéren címmel szervez felolvasó körutat székelyföldi városokban.

Ennek első állomása január 21-én Székelyudvarhely volt, ahol az illusztris személyiségekből álló csoport a Küküllő Hotel újonnan megnyitott Menta Bistro nevű lokáljában találkozott az olvasókkal.

Magyarországról érkező meghívottak Szálinger Balázs és Szentmártoni János, Erdély irodalmát pedig Lövétei Lázár László, Dimény-Haszmann Árpád és Király Zoltán képviseli. Január 22-én Sepsiszentgyörgyön 18.00 órától kezdődően olvasnak fel a Bod Péter Megyei Könyvtárban, január 23-án pedig, 19.00 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban. Sepsiszentgyörgyön nem lesz jelen Lövétei, ott a könyvtárat igazgató Szonda Szabolcs a házigazda, de a kézdivásárhelyi találkozóra a társaság ismét kiegészül a Székelyföld folyóirat főszerkesztőjével, s a székelyudvarhelyivel azonos felállásban szerepel majd.

Lövétei Lázár László.Király Zoltán, Szentmárton János, Dimény-Haszmann Árpád, Szálinger Balázs és Fekete Vince a székelyudvarhelyi találkozón
Lövétei Lázár László, Király Zoltán, Szentmártoni János, Dimény-Haszmann Árpád, Szálinger Balázs és Fekete Vince a székelyudvarhelyi találkozón

Sok szeretettel várják a soron következő eseményekre is a kortárs irodalom kedvelőit a szervezők!

Élő Székelyföld Munkacsoport/ Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.