Keresztszülőség a magyar gyarapodásért

2

Korábban több alkalommal is beszámoltunk Sepsiszéki Nagy Balázs munkásságáról és arról a szerepvállalásról, amelynek családjával együtt Csinódra való kiköltözésük óta lehetünk tanúi. Legutóbb Ébredés a havason című írását közöltük, illetve írtunk az általa kezdeményezett Gyarapodó magyarság nevű mozgalomról, amelynek immár honlapja is van. Most egy különleges, s a maga nemében rendhagyó, illetve hagyományteremtő keresztszülői feladatvállalási lehetőségre hívjuk fel az olvasó figyelmét.
Keresztszülői szerepre vagy önként jelentkeznek rokonok, barátok, szomszédok, vagy az újszülöttek szülei kérnek fel erre a szerepre személyeket. Ez a szerepvállalás mindig az újszülött világrajötte után történik meg. A magyar keresztfiú/keresztleány intézménye a megszokottól eltérően már fogamzás előtti kapcsolatrendszert és segítő szándékot jelent.

Olyan magyar házaspároknak próbálunk ezáltal segítséget nyújtani, akik elsősorban anyagi okok miatt nem vállalják be a harmadik vagy többedik gyemeküket. Sok olyan magyar házaspár él szerte a Kárpát-hazában és a világon, akiknek különböző okok miatt nem lehett gyermeke, s örökbe sem vettek idegen gyermeket. Mások egyedül élték le az életük javát, s nem hagynak utódot maguk után. Ők különböző hivatásoknál fogva valószínűleg tettek és tesznek a nemzetért, de a létszámbeli gyarapodásunkhoz, s ezáltal a hosszú távú fennmaradásunkhoz nem járultak hozzá. Most ezen az intézményrendszeren keresztül nekik is lehetőségük nyílik arra, hogy létüknek és döntésüknek, döntéseiknek köszönhetően magyar gyermekek foganjanak meg és jöjjenek a világra.

Ha elolvassák a tájékoztatónkat és bejelentkeznek ezen a honlapon, vagyis az ott található villáposta-címen: uzvolgyiek@gyarapodomagyarsag.hu, ha vállalják a keresztszülőséget, akkor közvetítést vállalunk olyan családok felé, akik egy ilyen szerepvállalás eredményeként még vállalnának gyermeket, gyermekeket.

Számításaink szerint egy gyermek felnevlése a mai túlzott igényeket támasztó világban sem kerül többe, mint egy középkategóriás terepjáró, s ráadásul nem kell a szükséges pénzt egyszerre kifizetni. Ha egy keresztszülő vagy keresztszülő pár 18-20 éves koráig támogat havi rendszerességgel egy neki köszönhetően megyszült gyermeket, ez lesz élete legjobb befektetése.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

Ugyanígy várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését is, akik egy magyar keresztszülői támogatás hatására még egy vagy több gyermeket vállalnának. Hiszünk abban, hogy a Kárpát-haza különböző pontjain élő magyarok ebben a gyarapodásunkat célzó kezdeményezésben is egymásra fognak találni.

Sepsiszéki Nagy Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.