Virtuózok – idén is lesz tehetségkutató

Boros Misi
Boros Misi (Fotó: MTI)

Tavasszal a Duna televíziós csatornán folytatódik a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató – tájékoztatott a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megbízásából az MTVA. Emlékeztetnek arra, hogy péntek este, azaz január 1-én óriási sikert aratott a Zeneakadémián hagyományteremtő jelleggel megrendezett újévi Virtuózok gálahangverseny, amelyen fellépett Gyöngyösi Ivett, Szauer Bianka, Demeniv Mihály, Lugosi Dániel Ali, valamint Miklósa Erika és Molnár Levente.

A nagy sikerre és az óriási érdeklődésre való tekintettel az ünnepi eseményen bejelentették, hogy 2016-ban ismét megrendezik a Virtuózok műsorsorozatot, ez alkalommal a Dunán. Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában.

Boros Misi – Karácsonyi medley – finálé

Három korosztályban született győztes: Boros Misi a legfiatalabb, Lugosi Dániel Ali a középső korosztály, Gyöngyösi Ivett pedig a legnagyobbak között nyerte meg a versenyt. Misi és Ivett zongora-, Ali pedig klarinétjátékával nyűgözte le a zsűrit és a nézőket.

Gyöngyössi Ivett – John Williams: Harry Potter (szóló)

A műsor különdíjasa Demeniv Mihály lett, aki harmonikáján szólaltatta meg a zeneműveket – közölte az MTVA. A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetéséből adódóan, ahogy eddig, úgy a jövőben is kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít a versenyben. A Virtuózok szakmai csapata most is azoknak a fiataloknak a jelentkezését várja, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt – áll a közleményben.

Lugosi Dániel Ali – Kovács Béla: Sholem Alekhem, Rov Feidman

A tehetségkutatás mellett a műsor továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel. Vagyis a közmédia elkötelezett a társadalmi és kulturális értelemben átfogó médiaszolgáltatás, valamint az általa közvetített értékek gondozása mellett – írta az MTVA.

Forrás: MTI

A Virtuózok premiernek számít, hiszen a világ első komolyzenei tehetségkutató-versenye. Igazi hungarikum, amelyet a szervezők mindenképp folytatni szeretnének. A meghallgatások és előválogatások 2015 folyamán is zajlottak. A következő verseny állomásairól a közeljövőben ismét beszámolunk.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.