Karácsonyra hangoló

DSCN5722Úgy látszik, kezd hagyománnyá válni Székelyudvarhelyen a Bethlen-negyedi Unitárius Gyülekezetben a karácsonyváró-program, hiszen másodszor szerveztek ilyen együttlétet. Népes közönség gyűlt össze az előadásra, majd az azt követő közös éneklésre és a szeretetvendégségre.

DSCN5708

Ez alkalommal, a helyieken kívül, Homoróddarócról, Homoródjánosfalváról, Homoródszentpálról, Homoródújfaluról, Gyepesről és Gyergyószentmiklósról érkező hívek és lelkészeik készülődtek, közösen hangolódva a közeledő ünnepre.

A homoródszentpáli Pálffy Ákos Vegyeskar
A homoródszentpáli Pálffy Ákos Vegyeskar

Rüsz Domokos, a házigazda gyülekezet lelkész és Simó Sándor, a Székelyudvarhelyi Egyházkör esperese köszöntötte az egybegyűlteket, majd rövid áhítat következett. Fellépett a homoródszentpáli Pálffy Ákos Vegyeskar, Tódor Éva és a Legato Egyesületi Kórus és Kamaregyüttes, Sófalvi Emese vezényletével. Az utóbbi kis együttesről tudni kell, hogy a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola ének- és zenetanáraiból áll, akik egyre markánsabban vannak közösen jelen a város és környékének művelődési életében, de jelen alkalommal is megígérték, hogy máskor is eljönnek, és szívesen látnak körükben ének- és zenetanár kollégákat.

DSCN5739

A templomi áhítat végén Sebestyén Katalin, a székelyudvarhelyi Budvár 2. Cserkészcsapat segédtisztje gyújtotta meg az adventi gyertyákat arról a mécsesről, amely a Bécsből érkezett, s a betlehemi Születés Bazilika örökmécsesének jelképes karácsonyi fényét hordozza.

DSCN5724Ezt követően a jelenlevő gyermekek szeretetcsomagokat vehettek át, majd közös éneklés, versmondás következett a gyülekezeti teremben.

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.