Kétéves születésnapját ülte a Transilvanum

A megalakulás második évfordulóját ünneplők (www.transilvanum.hu)
A megalakulás második évfordulóját ünneplők (www.transilvanum.hu)

A Transilvanum 2013 novemberében alakult közösség, amely Simó Klára optikus kezdeményezésére jött létre. Ez a baráti társaság az Erdélyből Magyarországra származott sikeres üzletembereket szeretné összefogni. Célja, hogy programjain keresztül a származásukat és a közös értékeket fontosnak tartó erdélyi emberek számára egy találkozási pontot hozzon létre, ahol lehetségessé válik egymás kölcsönös segítése.

Az elmúlt két esztendőben rendszeresen tartottak két-háromhavonta jól megszervezett találkozókat, amelyek kiválóan alkalmasak voltak kapcsolati háló építésére, ismerkedésre, illetve az értékek felkutatására és felmutatására. Eddig fennállásuk viszonylag rövid ideje alatt jutott idejük és energiájuk díjazásra és ifjú tehetségek támogatására is.

„Sokan vagyunk, akik azért szeretnének segíteni, mert anno az áttelepülés alkalmával nem kaptunk senkitől segítséget, mások azért, mert a kapott segítséget szeretnék viszonozni, továbbadni. Az azonban mindenképpen közös bennünk, hogy szívünkön viseljük mások sorsát és egymást támogatva, összefogva szeretnénk értéket teremteni. Ez még csak a kezdet, de bízom benne, hogy sokan szeretnének majd csatlakozni hozzánk” – mondotta annak idején Simó Klára.

A kezdeti elképzelések közül sok megvalósult időközben, és a lelkesedés, az érdeklődés, a nyitottság is megmaradt. Úgyhogy bőven akad tennivaló a következő időkre is.

Józsa Judit szobrászművész és Megyesi Zoltán alapítványi tag
Józsa Judit szobrászművész és Megyesi Zoltán alapítványi tag

Első meghívottjuk Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója volt, majd – többek között – Nagy Elek mérnök-nagyvállalkozó, Ugron Zsolna írónő, Bálint Ágnes stratégiai projekt-igazgató, Benedekffy Katalin operaénekes, Alexander Friedman üzletember, Konnerth Gréta szállodatulajdonos, Kiss Ernő Zsolt színművész tett eleget a meghívásoknak. Ez év októberében szervezték meg az Erdélyi Művészek Hetét, amely egy több napon át zajló programsorozat volt.

A november 25-én megtartott kétéves születésnap után a következő esemény a Transilvanum téli találkozó lesz, Józsa Judit Művészeti Galériájában (Budapest, V., Városház u. 1.).

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.