“Megvan a lehetőség a világban, hogy jobb legyen”

A 22 éves lány
A 22 éves lány posztját azzal a véres trikóval illusztrálta, amit a tragikus éjszakán viselt

Isobel Bowdery pontosan azért ment el a Eagles of Death Metal péntek esti párizsi koncertjére, amiért mindenki más: hogy bulizzon, szórakozzon, jól érezze magát. Tömeges kivégzés lett belőle, ahol 89 ember vesztette életét.

Nem hiszed, hogy ilyesmi veled is megtörténhet

Csak egy péntek este volt, egy rockkoncerten. Boldogság vesz körül, mindenki mosolyog és táncol körülötted, így, mikor azok az emberek lőni kezdenek, először naivan azt hiszed, ez is csak a show része – így kezdte Isobel a posztot, amit mostanáig (2015. 11.16. 03.40) két és fél millióan lájkoltak és több mint hétszázötvenezren osztottak meg.

A fiatal lány a szélvész-gyorsan terjedő posztot azzal a véres felsővel illusztrálta, amit péntek este viselt. Leírta, a Bataclan koncertteremben nem terrorista támadást élt túl, hanem mészárlást.

Ez a videó a Bataclanban készült, a koncert utolsó pillanataiban, amikor a lövöldözés elkezdődött:

A szemem láttára lőtték halomra az embereket

A padló egy pillanat alatt iszamos volt a vértől. Súlyos volt a csend, csak a felnőtt férfiak sírása törte meg, akik halott barátnőik teste felett térdepeltek.
Isobel leírta, a látottaktól sokkot kapott és rémületében nem tudott mást tenni, mint hogy a padlóra vetette magát és a következő egy órában halottnak tettette magát.
Visszatartottam a lélegzetemet, igyekeztem nem mozdulni, nem sírni – nem akartam megadni azt az örömet ezeknek az embereknek, hogy lássák a félelmet a szememben – írta.
A fiatal lány azt mondja, azokban a rettenetes percekben egyáltalán nem fogta fel, mi történik körülötte.

Olyan volt az egész, mint egy rémálom

Végig azt vártam, hogy valaki majd odalép mellém és azt mondja, vége. Elárulta, túlélőként lehetősége van arra, hogy felhívja a figyelmet a horror igazi hőseire.
A férfira, aki az életét kockáztatta, hogy megnyugtasson, a szerelmespárra, akinek utolsó szavai a szeretetről szóltak és akik visszaadták a hitemet az emberi jóságban, a rendőrökre, akik több száz embert mentettek meg, a vadidegenre, aki – miközben az utcán kóboroltam céltalanul – szállást adott és vigasztalt, míg én azt hittem, a szerelmem halott, rátok, akik a történtek óta szüntelenül külditek a támogatást és a kedves szavakat.
Isobel azt mondja, az, amin péntek este a lövöldözést követően keresztülment, biztosítja arról, hogy a világunkban megvan a lehetőség, hogy egy sokkal jobb hely legyen. Hogy ilyesmi soha többet ne fordulhasson elő. Azt is hozzátette, miközben a padlón feküdt, a vérben, és arra a golyóra várt, ami véget vet 22 évének, a szerettei arcát képzelte maga elé.

Azt suttogtam magamban ezeknek az arcoknak, hogy szeretem őket. Újra és újra. Életem legszebb pillanatai jártak a fejemben és azt kívántam teljes szívemből, hogy a szeretteim pontosan tudják majd, mennyire szerettem őket, akartam, hogy bármi történjen is velem, higgyenek az emberek jóságában. Hogy ne engedjék győzni ezeket az embereket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.