Kopjafa őrzi Császár Gyöngyi emlékét

kopjafaval

Császár Gyöngyi egy hargitai kirándulás során kolléganőjétől, Benedekffy Katától azt kérte, ha meghal, akkor állítson emlékére kopjafát. A színésznő korai halála mindenkit megrendített. Október 30. óta mívesen faragott kopjafa és plakett őrzi a művésznő emlékét.

?
“Igazgyöngynek a Hargitáról”

Benedekffy Kata e nemes feladatot felvállalta, gyűjtést szervezett, és a művésztárs iránti kegyeletteljes szeretet jeleként, mindent elkövetett, hogy a kopjafa elkészüljön és méltó helyre kerüljön.

?
A művésznő emlékét őrző kopjafát október 30.-án avatták. Beszédet mondott Végh György szolnoki református lelkész

Egy éve hunyt el Császár Gyöngyi a Szigligeti Színház örökös tagja. Emlékét és a hozzá kötődő élményeket barátai és színésztársai azóta is őrzik. A művésznő örökségét mától kopjafa is hirdeti, melyet közeli kollégái és barátai adományaiból állítottak.

kanyadiCsászár Gyöngyi 28 évig játszott a Szolnoki Szigligeti Színházban. A közönség többek között az Amadeus-ban, az Othellóban és a Revizorban is láthatta, miközben neve elválaszthatatlanul összeforrt Szolnokkal. Fanyar humora, gazdag érzelmi palettája, személyisége a magyar színésztársadalom egyik főszereplőjévé tette.

A város tervei szerint a színésznő emlékét néhány héten belül bronztábla is őrizni fogja, amelyet egy másik ünnepség keretében fognak leleplezni – tudtuk meg a Szolnok TV híradásából.

Élő Székelyföld Munkacsdoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.