Meghívó Csinódra

2_kapolna-epitese-acsok-081

Örömmel értesítek mindenkit arról, hogy a csinódi kertünkben Isten dicsőségére magyar összefogással megépült a fogadalmi kápolna. A Mária szíve ökumenikus rönkkápolna felszentelésére és megáldására 2015. szeptember 26-án, szombaton 11 órától kerül sor. Szentmisét celebrál Ft. Nagyméltóságú Tamás József segédpüspök, szentbeszédet mond Böjte Csaba ferences szerzetes. A kápolnát a szentmise után megáldja Nt. Fekete Levente nagyajtai unitárius lelkész és Nt. Szövérffy István illencfalvi református lelkész.

csinodi_taj

Az ünnepségre szeretettel meghívok mindenkit, aki tavaly nyáron imádkozott a gyógyulásomért, vagy a családom segítségére sietett. Azokat is szeretettel hívom, akik közmunkával, adományokkal, építőanyagokkal járultak hozzá a kápolna létrejöttéhez. Sokan imádkoztak értem, sokan segítettek a családomnak, és a kápolna is felekezetek feletti magyar összefogással épült, ezért bízom abban, hogy ezen a szép szeptemberi szombaton is sokan leszünk együtt a kertünkben.

Csinód megközelíthető Kászonfeltíz irányából az Úz 2 nevű, most nyáron felújított, kövezett, gödörmentes erdőkitermelő úton. Kászonfeltíz és Csinód központja között a távolság 16 km. Az Úz-völgyébe érve balra kell térni, a folyó folyásával ellentétes irányban. Csíkszentmárton felől a 123-as megyei úton is el lehet ide jutni. Ezt az utat augusztusban elsímították, de nincs megkövezve, ezért kiskocsikkal csak száraz időben ajánlott itt a közlekedés. Szentmártonban az útszéli fakeresztnél keleti irányba kell térni, s innen Csinód központja 13 km. Mindkét útszakaszon kisbuszokkal is lehet közlekedni.

Megkérek minden kedves vendéget, hogy az autóját hagyja a központban lévő parkolóban, s ha ott már nem lesz hely, akkor a főút mentén. Innen a tanyánk déli irányban (Őrház pataka) 9oo méterre van. Kérek mindenkit, hogy ezt az útszakaszt lehetőleg gyalog tegye meg, mert az utcánk helyenként olyan keskeny, hogy két jármű nem fér el egymás mellett, ezért közlekedési gubanc alakulhat ki.

Sepsiszentgyörgyről az idejutás 2 óra, Csíkszeredából 1 óra. Számolni kell még a mintegy 1 km-es gyaloglással.

A részvételi szándékról és a meghívott családokból érkező személyek számáról szeptember 20-án estig kérek visszajelzést elektronikus levélben, sms-ben vagy telefonon. E-mail: bioversum@gmail.com, Telefon: (+4)0760 779835. Ezt azért kérem, mert minden kedves résztvevőt meg szeretnénk kínálni egy szerény ebéddel.

Olyan öltözetet javasolok, mint amilyenben a somlyói vagy a perkői búcsúba szoktak járni. Aki teheti, öltsön magára népviseletet. Lehet hozni pokrócot, kisszéket is.

Az ünnepi találkozás reményében, szeretettel:
Sepsiszéki Nagy Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.